Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het gebruik van het lichaam en lichamelijke gewaarwordingen om emotionele en psychologische problemen aan te pakken. Deze therapie richt zich op het begrijpen van de relatie tussen het lichaam en de geest en hoe de spanningen en emoties die zich in het lichaam manifesteren kunnen bijdragen aan psychologische problemen.


Lichaamsgerichte therapie kan verschillende vormen aannemen, waaronder massage, ademhalingsoefeningen, meditatie en lichaamsbeweging.

Deze vorm van therapie kan nuttig zijn bij de behandeling van angststoornissen, depressie, trauma, chronische pijn en andere psychologische aandoeningen. 


Lichaamsgerichte therapie met Massage

Ik bied verschillende soorten massage aan, waaronder ontspanningsmassage, deep tissue massage, aromatherapie massage en hot stone massage. Elk vorm van massage heeft zijn eigen specifieke technieken en doelstellingen, maar het algemene doel is om jouw lichaam te laten ontspannen en herstellen.

 

Tijdens een massage wordt de huid, spieren en weefsels gekneed en gemasseerd door middel van verschillende technieken, zoals kneden, wrijven, kloppen, drukken en strijken. Een massage kan variëren in intensiteit en druk. Afhankelijk van jou behoeften.

 

Naast het verlichten van spierspanning en pijn kan massage ook helpen bij het verminderen van stress en angst, het bevorderen van een diepere slaap, het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Het kan ook helpen bij het bevorderen van een gevoel van ontspanning en welzijn, en bij het stimuleren van een diepere spirituele verbinding.